torstai 26. maaliskuuta 2015

Matka maailman ympäri

Maapallo on pienentynyt. Tai sitten ihmiset ovat alkaneet liikkua modernien kulkuvälineiden ansiosta ahkerammin. Joka tapauksessa, harva suomalainen enää on täysin tietämätön muista kulttuureista tai ettei olisi käynyt Tallinnaa pidemmällä. Näitäkin toki löytyy, mutta yhä useampi matkustaa ja yllättävän usein. Joillekin se on niin arkipäivää, että juhlien teemana toimii parhaiten matkustus. Ja siitähän saa aivan mielettömän kokonaisuuden!

Matkahäät - blogin Sapelle iso kiitos ihanasta blogistaan, hän on elävä esimerkki miten toteutetaan juhlat tämän teeman mukaisesti. Käykäähän lukemassa hänen blogistaan tarkemmin mitä hän on toteuttamassa omiin häihinsä. Jotta en nyt täysin kopio Sapen suunnitelmia, niin kerron muista vaihtoehdoista mitä matkateemaan saa kerättyä.

Kutsut


Lentolippujen/laivalippujen/junalippujen lisäksi hauska mutta myös kalliimpi vaihtoehto on pullopostista tuttu paperirulla. Sen voi joko lähettää postissa pullon sisällä (muovinen pullo ehkä turvallisin vaihtoehto) tai sitten litistettynä versiona kirjekuoren sisässä. Jos päädyt pulloon, saattaa postikulujen hinta hieman järkyttää, sillä enää kun ei ole maksikirjeitä postin valikoimissa, täytyy pullot lähettää pakettina jolloin hintaa tulee kahdeksan euron luokkaa per pullo. Mutta uniikki vaihtoehto varmasti! Tekstin asettelullekin on pari eri vaihtoehtoa käärön kanssa, perinteinen "julistuksen" mallinen tai sitten esimerkiksi aarrekartta. Jos tuota kääröä ei halua postitse lähettää niin kutsujen sijaan sitä voi käyttää esimerkiksi infolehtisenä. Olisi varmasti hitti ainakin lasten (ja lastenmielisten) keskuudessa!






1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Pöytäkartta


Jep, no kartta. Millainen kartta tahansa. Aarrekartta, karttapallo, maailmankartta.. Boardingpass, pieni ankkurikorttipidike, solmupallokorttipidike, passi yms. mistä voi tehdä paikkakortin ja asettelee ne sitten perinteisemmän pöytäkartan luo.

Kakku ja ruokailu


Maapallokakku. Tavalliseen kakkuun koristeeksi maapallo, kuumailmapallo, aurinkotuolit, turistikrääsää, hääpari turistivaatteissa, lentokone, laiva, juna, tunnetuimpia maamerkkejä maailmalta esim. Eiffel-torni, London Eye tai Big Ben, Vapaudenpatsas.. Menussa huomioitu makuja maailmalta, esimerkiksi eri maiden nimikkoruokia tai sitten esimerkiksi useampi buffet joissa jokaisessa pari ruokaa kyseistä maasta, esimerkiksi Meksiko-teemainen tacoineen, USA-teemainen hamppareineen ja vaikka Ruotsi-teemainen buffet lihapullineen päivineen.

Koristelu


Eri maiden lippujen väreissä lippuviirejä, juomatarjoilun luokse kyltti Tax Free, photoboothin taustaksi trooppinen maisema ja rekvisiitaksi leikkipapukaija, vieraskirjaksi karttapallo.. Tässähän vain taivas on rajana ja jokainen joutuukin itse miettimään, kuinka överiksi haluaa koristeluissa vetää.

1


Muutamista maistahan saa ihan maakohtaisia teemoja hyvinkin helposti, ja niihin palaankin vähän myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti