torstai 19. maaliskuuta 2015

Kimalletta kutsuihin

Meidän teeman mukaiset kutsut ovat kimalletta ja moderneja linjoja. Lopullinen kutsu muodostui yllättävän nopeasti, ainoastaan tekstien pohja muuttui vähän ennen kuin tulostin ne. Korttipohjat tein jo viime kesänä, joten teema on ollut selkeänä päässäni jo pidemmän aikaa.






1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Jos olisi rajoittamaton budjetti, niin olisin kyllä keksinyt useammallekin eurolle käyttöä. Nyt tein edullisemmin ja yksinkertaisemmin mitä villeissä unelmissani olisin tehnyt. Jostain on vaan pakko säästää, ja kutsut vaikka ovatkin tärkeät, on niistä helppo muutama euro pihistää. Aliarvioimatta vastaanottajia, en usko kovinkaan monen säästävän kutsua (toisin kuin minä kun saan minkä tahansa kortin :D ) joten ne rahathan menevät "kankkulan kaivoon". Yksi asia millä sain säästettyä useammankin euron, oli RSVP-kortit. Ah, ne on niin ihania! Mutta kalliita. Näin kutsukorttibudjettiin suhteutettuna. Hääpukuun suhteutettuna nehän on lähes ilmaisia. Mutta ei korttimaailmassa.. Taas nousi postimerkkien hinnat, joten ykkösluokan postimerkit kustantavat sen 1,10e/kpl. Meillä on 41 kpl kutsukortteja. Ja jokaiseen olisi laitettava se RSVP-kortti. Se olisi toiset 1,10e/kpl lisää. Ellei halua pihistää 0,10e/kpl ja laittaa kakkosluokan postimerkkiä. Pelkät postimerkit tekevät siis 45,10e. Muut materiaalit kutsuihin tulivat kustantamaan jotain 30 ja 40 euron välillä. Summa on siis 75-85e. Jos lähettäisimme lisäksi RSVP-kortit, hinta melkein tuplaantuisi. Koska maksavathan ne itse kortitkin, eivät pelkät postimerkit. Toki niistä ei nyt yhtä hienoja tarvitse tehdä, mutta silti. Kyllä siihen sen 140e yhteensä saisi kulumaan. Ja nyt meni maksimissaan 85e. Se on kuitenkin 55 euroa. Sillä saa aika paljon kynttilöitä. Tai sulhaselle vuokrattua juhlaliivin. Joten siirrettiin nuo säästyneet rahat muuhun ja kirjoitettiin vastauksia varten vain meidän puhelinnumerot ja esitimme toivomuksen että ilmoittautuisivat meille.




1 | 2 | 3 | 4

Mutta eivät ne meidän kutsut nyt ihan budjettikutsuilta näytä. Kyllä niihinkin on panostettu. Kun etsin inspiraatiota kutsuja varten, ihastuin yksinkertaisiin ja moderneihin kutsuihin, joissa oli ylellisyyden tunnetta. Helmiäispaperia, satiininauhaa, helmisolkia, koukeroita ja auringonlaskun tunnelmaa. Sellaiset ovat meidän kutsut ;)



1 | 2 | 3


Kuten mainitsinkin jo aikaisemmin, tein lisäinfokortin jonne tein pienen kartan helpottaakseni suunnistusta isolta tieltä kirkolle ja kirkolta juhlapaikalle. Epäonneksemme emme saaneet keskustan isoa kirkkoa varattua, koska ilmeisesti emme ole ainoat ketkä halusivat juuri tuona päivänä vihkimisen. Keskustan kirkon vieressä olisi iso parkkipaikka. Ja parkkihalli. Meidän kirkon vieressä on talot kiinni kirkon seinässä ja katu alkaa heti kirkon askelmalta. Ei edes portaalta koska siinä ei ole tilaa kuin askelmalle. Kirkon ovia ei saa paukauttaa auki ettei kolhaise epäonnisen autoa joka on parkkeerattu kirkon oven eteen kadulle. Ei siis ole parkkipaikkaa. Vain kadunvarsiparkkeeraus. Ja meille odotetaan tulevan noin 80-90 vierasta. Autoilla. Onneksi juhlapaikka on tasan kilometrin päässä kirkolta, ja juhlapaikan pihassa on valtava parkkialue. Samoin kadun toisella puolella olevan puiston edessä on iso parkkialue. Esitimme kutsussa toiveen, että lähimmät parkkipaikat jätettäisiin vanhuksille ja lapsiperheille, sillä emme toivo heidän joutuvan kävelemään tuota matkaa elokuisessa helteessä. Kimppakyyditys olisi suotavaa muutenkin ja kadunvarsia riittää kirkon ympäristössä, joten toivoisimme että jokainen löytäisi itselleen parkkipaikan sopivalta etäisyydeltä. Toivotaan.

Kuva

Yritän olla liikaa paljastamatta meidän suunnitelmia, mutta aina tuntuu lipsahtavan jotain :D Mutta jos jätän meidän omien toteutuksien kuvat vielä tällä hetkellä julkaisematta ennen kuin vieraat ne ovat nähneet, niin ehkä saan pidettyä jonkun sortin mystiikan vielä ilmassa. Kutsuthan lähtevät toivottavasti ensi viikolla postiin, joten sitten pääsenkin jo niitä paremmin esittelemään.

Nyt on ollut hyvin hääpainotteista hömpötystä, joten lupaan että seuraava postaus koskee kodin sisustusta. Jos se jotain lukijaa kiinnostaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti